Built my first plexi ?

Get support and show off your MetroAmp 50 Watt kit builds.

Moderator: VelvetGeorge

Post Reply
jamme61
Senior Member
Posts: 97
Joined: Thu Mar 27, 2008 10:50 am

Built my first plexi ?

Post by jamme61 » Tue May 08, 2018 2:11 pm

Built the 50 watt kit from valve storm plexi Kit 4 hole- everything is fine except low input jacks don't work just high input- I used shielded wire and put the 68 k on the pin 2 so it's not a stk input jack wiring - anyone have a diagram how to do this?
Thxs for any help

User avatar
neikeel
Senior Member
Posts: 7079
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:31 am
Location: Suffolk, England

Re: Built my first plexi ?

Post by neikeel » Tue May 08, 2018 4:39 pm

Post pics of the diagram you used to wire it up and pics of how you implemented it.

One of us will help you out.
Neil

jamme61
Senior Member
Posts: 97
Joined: Thu Mar 27, 2008 10:50 am

Re: Built my first plexi ?

Post by jamme61 » Tue May 08, 2018 6:21 pm

had to post here don't know how to post pics here

https://www.thegearpage.net/board/index ... d.1939586/

jamme61
Senior Member
Posts: 97
Joined: Thu Mar 27, 2008 10:50 am

Re: Built my first plexi ?

Post by jamme61 » Tue May 08, 2018 6:45 pm

got the info - here's a link to diagram for anyone with same question

http://el34world.com/charts/images/cliffjacks.gif

Tazin
Senior Member
Posts: 727
Joined: Fri Jan 19, 2007 8:54 pm

Re: Built my first plexi ?

Post by Tazin » Thu May 10, 2018 7:01 pm

I don't think both Input jacks (Hi & Low) can work based on the way you have the 68K resistors hooked up. The two 68K resistors need to form a 'Y' so it can connect the two Inputs (Hi & Low) together.

User avatar
neikeel
Senior Member
Posts: 7079
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:31 am
Location: Suffolk, England

Re: Built my first plexi ?

Post by neikeel » Fri May 11, 2018 4:07 pm

Well that will work if you are using a shielded wire from the junction points of the 68k to the socket, but I think you have built a 2204 the pre amp with only one pair of input jacks from your final pics?
Neil

Tazin
Senior Member
Posts: 727
Joined: Fri Jan 19, 2007 8:54 pm

Re: Built my first plexi ?

Post by Tazin » Fri May 11, 2018 4:40 pm

neikeel wrote:
Fri May 11, 2018 4:07 pm
Well that will work if you are using a shielded wire from the junction points of the 68k to the socket, but I think you have built a 2204 the pre amp with only one pair of input jacks from your final pics?
That's the way it looks to me too. The 'cliffjacks.gif' picture shows the 68K resistors soldered at the jacks like Friedman does on some of his amps...By doing it this way your eliminating the green link wires normally seen and then you can use a piece of shielded cable from the junction of the two 68K resistors to the preamp socket.

Post Reply