12002: 2" OT

Moderator: VelvetGeorge

Post Reply
User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Thu Oct 13, 2011 8:09 am

axeman wrote:When can we hear it? How much were the tranies?
Couple bugs to work out yet, but I'll try to do a clip this weekend. I have a new interface I just got that will take 2 mics so Ill give that a try as well.
CM's trannies are about $200 each if I remember correctly, so they are not cheap by any means but they do sound extremely good IMO. Very smooth with some good bottom end.
12000 Metro Kit

User avatar
axeman
Senior Member
Posts: 2437
Joined: Wed Apr 02, 2008 1:21 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Los Angeles
Contact:

Re: 12002: 2" OT

Post by axeman » Thu Oct 13, 2011 11:54 am

Do you know if the 2'" OT is era correct to the "Big Marshall Transformers" era?

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Thu Oct 13, 2011 12:43 pm

axeman wrote:Do you know if the 2'" OT is era correct to the "Big Marshall Transformers" era?
Not sure.
12000 Metro Kit

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Tue Nov 15, 2011 1:20 pm

Amp sounds great. Problem is the sound cuts out about every 5 minutes for a second or two, and then comes instantly back on. Change all the tubes. No change. Looking at the cables but have my doubts as they are fairly new.
Any thoughts?
12000 Metro Kit

User avatar
axeman
Senior Member
Posts: 2437
Joined: Wed Apr 02, 2008 1:21 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Los Angeles
Contact:

Re: 12002: 2" OT

Post by axeman » Tue Nov 15, 2011 1:40 pm

This might help.
Attachments
Low Power or Loss of Volume.doc
(30.45 KiB) Downloaded 131 times

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Tue Nov 15, 2011 5:21 pm

axeman wrote:This might help.
Thanks Art. I'll read into that.
12000 Metro Kit

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Mon Nov 28, 2011 4:37 pm

Just blew a power tube at V5. Big bang with black smoke and all.....awesome! :rock:
12000 Metro Kit

User avatar
Strat78
Senior Member
Posts: 3093
Joined: Fri Aug 03, 2007 12:38 pm
Just the numbers in order: 13492
Location: though I'm standing still, I'm in a moving place.

Re: 12002: 2" OT

Post by Strat78 » Mon Nov 28, 2011 10:45 pm

Were you poking around in there when it blew up or did a big open E chord take it out! :toast:

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Tue Nov 29, 2011 1:04 am

:lol: Playing. After about 10 minutes I drop D'd A little Unchained and ka-blam! The opening chug on that open D did it. I had the room lights off watching the power light dim on the heavy struck notes. Looked like lightning in the room. Glass flying. I leaped for cover behind a big chair with the Ibanez Destroyer following. :hide: When I looked up there was a big black mushroon cloud. Robert Openheimer couldn't have done better. Blew the top and complete side out of the tube. Never seen one do that before.
I stuck in a spare and checked the bias. Seems ok but I'm waiting to get new power caps from Valvestorm. I think the odd power on/off thing i have going is the caps. Maybe I did something to them with the voltage problem I had earlier . I'll try all new power board caps first and go from there. I've learned more from this amp not working than anything that did. :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Attachments
photo.JPG
photo.JPG (69.34 KiB) Viewed 1530 times
12000 Metro Kit

User avatar
Strat78
Senior Member
Posts: 3093
Joined: Fri Aug 03, 2007 12:38 pm
Just the numbers in order: 13492
Location: though I'm standing still, I'm in a moving place.

Re: 12002: 2" OT

Post by Strat78 » Thu Dec 01, 2011 3:45 pm

Yeah! FIRE!!!! Hey, that's what you get for playing Unchained. :lol: Those EH 6ca7's seem to be kind of hairy when you run them at 400V and above. Where were you running them?

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Thu Dec 01, 2011 4:46 pm

Above...... :lol:
12000 Metro Kit

User avatar
YMI5150?
Senior Member
Posts: 982
Joined: Tue Feb 02, 2010 3:38 pm
Just the numbers in order: 13492
Location: Los Gatos, CA
Contact:

Re: 12002: 2" OT

Post by YMI5150? » Mon Feb 13, 2012 7:29 pm

wow, that's crazy! these things are so cool! Can you post a clip?

i"ve got marstrans -132 and I'm all sorts of curious if i need to swap it for that one or if i should call that good and get the PT.

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Wed Feb 15, 2012 2:30 pm

YMI5150? wrote:wow, that's crazy! these things are so cool! Can you post a clip?

i"ve got marstrans -132 and I'm all sorts of curious if i need to swap it for that one or if i should call that good and get the PT.
I think your fine with the Marstran. I have one as well, just havent built another to try it in yet. :mrgreen:

Poking away on a 50 watter (2204) for the last few weeks...with major headaches...I'll give Cubase 5 another try for a clip on this one. Im thinking about getting a Mac and just going with Garageband. I saw guy use that a few weeks ago and a dog could fiqure it out. Cubase should come with its own nerd.
12000 Metro Kit

User avatar
YMI5150?
Senior Member
Posts: 982
Joined: Tue Feb 02, 2010 3:38 pm
Just the numbers in order: 13492
Location: Los Gatos, CA
Contact:

Re: 12002: 2" OT

Post by YMI5150? » Wed Feb 15, 2012 2:40 pm

I'm with ya. for me, it was in the control panel. have to make sure the signal in and out goes to mic preamp. if you see a signal going to your mixer but nothing showing on cubase, that's the likely cause. rediculous product. if it wasnt for youtube, i'd be down one laptop. was ready to toss it. and that's just doing simple one track recording.

User avatar
vanhalen5150
Senior Member
Posts: 7307
Joined: Wed Sep 10, 2008 3:13 pm
Just the numbers in order: 7
Location: Halifax, Canada

Re: 12002: 2" OT

Post by vanhalen5150 » Wed Feb 15, 2012 3:29 pm

I'll look at that. With the Mac its seems so simple. With a PC, its like it has ADD. Really annoying.
12000 Metro Kit

Post Reply