First 12 series build

Moderator: VelvetGeorge

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Thu Dec 25, 2014 3:10 am

Measured it. Exactually like you said. Thing is coming along. Decided to fuse the live wire instead of the neutral.
Im using the larry ground setup so should i install a buss wire on the back of the pots?

vh junkie
Senior Member
Posts: 1288
Joined: Tue Jan 13, 2009 7:07 pm

Re: First 12 series build

Post by vh junkie » Thu Dec 25, 2014 12:15 pm

On the OT secondaries, just to be sure you can leave both wires long enough to reach v6 pin3. That way if you have to swap them later the one going to v5 pin3 will be long enough. With the ****** trannies you probably will not have to swap them later, but it is good to have enough wire in case.

I would not use buss wire or ground the any pot legs to the back of the pots when using the Larry ground. Just connect the ground wire the appropriate pot lugs. The pot bodies will get grounded/shielded via their mechanical attachment to the chassis. This makes it easier to swap in/out different pot values/types... also avoids ground loops.
"With all due respect, sir, you're beginning to bore the hell out of me."
- Gunny Highway

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Thu Dec 25, 2014 11:28 pm

What happens when the wires are swapped?

User avatar
neikeel
Senior Member
Posts: 7168
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:31 am
Location: Suffolk, England

Re: First 12 series build

Post by neikeel » Fri Dec 26, 2014 8:43 am

Lbrown3743 wrote:What happens when the wires are swapped?
Bad noise :stars:
Neil

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Sat Dec 27, 2014 9:30 pm


User avatar
neikeel
Senior Member
Posts: 7168
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:31 am
Location: Suffolk, England

Re: First 12 series build

Post by neikeel » Sun Dec 28, 2014 7:47 am

Lbrown3743 wrote:heres how it looks so far.
http://i1378.photobucket.com/albums/ah9 ... 662f6e.jpg
Looking good so far, I would suggest you shorten those long loopy black wires to your preamp heaters, that is all :thumbsup:
Neil

vh junkie
Senior Member
Posts: 1288
Joined: Tue Jan 13, 2009 7:07 pm

Re: First 12 series build

Post by vh junkie » Sun Dec 28, 2014 8:55 am

... and I would consider separating the OT primaries and secondaries. Look like you could leave the primaries running between v5 and v6; but, move the secondaries so they run between v6 and v7...
"With all due respect, sir, you're beginning to bore the hell out of me."
- Gunny Highway

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Sun Dec 28, 2014 11:11 pm

im going to try and seperate the OT primary and secondaries a little. Hopefully get this beast fired up this week.

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Tue Dec 30, 2014 6:58 pm

confirmed from Chris M E R R E N this morning

T2562 PT WIRING
PRIMARY:
ORANGE = NEUTRAL
WHITE/RED STRIPE = 100 V
RED = 120 V
BROWN = 220 V
BLUE = 230 V
PURPLE - 240 V

SECONDARY
THICK BLACK = 6.3 V HEATERS
THICK GREEN = HEATER CENTER TAP
BLACK AND BLUE WIRES = 465 V GOES TO STAND-BY OR DIODES
BLACK/YELLOW AND BLUE/YELLOW = 500 V SAME AS ABOVE
YELLOW = HIGH VOLTAGE CENTER TAP
WHITE = BIAS
GREEN = BIAS GROUND

C1998 100 WATT OT
PRIMARY:
RED = V4 & V5 PLATE PIN #3
WHITE = CENTER TAP B+
BROWN = V6 & V7 PLATE PIN #3

SECONDARY:
BROWN = GROUND
BLACK = 4 OHMS
YELLOW = 8 OHMS
GREEN = 16 OHMS.

so looks like I got everything hooked up right. Time to finish it up.

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Wed Dec 31, 2014 4:42 am

Got everything together. Heaters are working but when i flip the stand by to on the mains fuse blows. So far have not found anything wrong connection wise. Any suggestions?

User avatar
neikeel
Senior Member
Posts: 7168
Joined: Tue Dec 06, 2005 8:31 am
Location: Suffolk, England

Re: First 12 series build

Post by neikeel » Wed Dec 31, 2014 5:54 am

First off is it a SLO BLO fuse of the correct rating (I know it sounds daft, but.....)

If it is your mains fuse that goes it would suggest an HT issue before the HT fuse (common mistake can occur on rectifier wiring or diode arrangement) check and double check your diode alignment.

So with standby off tell us your ac HT readings (outers and centre tap, heater numbers and bias feed) pos these back before blowing more fuses.

How have you wired standby (DPST with ac HT to switch like later amps or in rectified HT line)?
Neil

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Wed Dec 31, 2014 10:11 am

Just saw the ball drop in tokyo. Need to get home to get the beast working.

User avatar
Strat78
Senior Member
Posts: 3093
Joined: Fri Aug 03, 2007 12:38 pm
Just the numbers in order: 13492
Location: though I'm standing still, I'm in a moving place.

Re: First 12 series build

Post by Strat78 » Wed Dec 31, 2014 1:02 pm

pics would be good at this point. Happy New Year!

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Wed Dec 31, 2014 8:42 pm

heres how the high voltage is hooked up now.


http://i1378.photobucket.com/albums/ah9 ... e1f028.jpg

Lbrown3743
Senior Member
Posts: 161
Joined: Wed Aug 20, 2014 6:04 am
Just the numbers in order: 13492
Location: Land of The Rising Sun

Re: First 12 series build

Post by Lbrown3743 » Wed Dec 31, 2014 9:34 pm

The fuses are the correct rating. Im getting all the correct voltages. Im getting 97 from the wall. 2.9 on the heaters. 171 on each secondary at the switch and 98 on the bias. Something on the power board is wired wrong but i havent figured it out yet. The diodes look like they are right.

Post Reply